• Kleuren

Waarom vanbeton.nl

  • Gratis professioneel advies
  • Duurzame producten
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Direct uit voorraad leverbaar
Actieve filter(s): Categorie: Betonstuc Product Kleur: Alle Kleur

Betonstuc

Ben je op zoek naar een manier om de wanden, meubels of vloer in je woning een natuurlijke afwerking te geven? Dan heb je betonstuc nodig. Met dit hoogwaardige pleistermateriaal geef je vloeren, meubels en wanden een strakke en moderne betonlook. Het is stucwerk dat je écht overal in huis kan gebruiken. Dat komt omdat het waterdicht is, slijtvast en zeer onderhoudsvriendelijk. Daarom zien we betonstuc ook steeds vaker als alternatief voor tegels in de keuken of op het toilet. Veelzijdig mag je betonstuc dus gerust noemen. Grote kans dat het ook voor jouw woning het ideale product is.

Wat is betonstuc?

Betonstuc noemen we ook wel beton cire. Het is een mengsel van cement, hars en fijne betondeeltjes. Door die drie materialen samen te voegen ontstaat een product dat na het drogen zeer hard is. Daardoor hoef je slechts een dunne laag van zo’n 2 à 3 mm aan te brengen. Door het aanbrengen van een impregneerlaag en een beschermende coating maak je het betonstuc waterdicht.

Betonstuc is sterk en kan tegen een stootje. Daarnaast is het naadloos en voegloos, waardoor het makkelijk te onderhouden is. Het is schimmelwerend, wat vooral voor gebruik in de badkamer natuurlijk erg belangrijk is. Wil je betonstuc op de vloer aanbrengen? Dan is het goed om te weten dat het door de dunne aanbrenglaag heel goed te combineren is met vloerverwarming.

Op welke ondergronden kun je betonstuc gebruiken?

Betonstuc is een zeer gebruiksvriendelijk product. Door de hoogwaardige kwaliteit kun je het op bijna alle ondergronden aanbrengen. Hout, kunststof, gipsplaten, beton, kalkzandsteen, metselwerk; het kan allemaal. Zolang de ondergrond maar glad, vlak en stabiel genoeg is, is het zelfs mogelijk om betonstuc op een bestaande tegelwand aan te brengen. Ardex R1C wordt gebruikt om wanden uit te vlakken. Dit maakt het geschikt voor betonstuc.

Wanneer je betonstuc op vloeren gaat aanbrengen heb je voorbewerkings producten nodig. Namelijk voorstrijk en egaline. Zonder deze voorbewerkings producten kan het betonstuc niet goed hechten aan de ondergrond. Voor het aanbrengen is het wel nodig om de ondergrond eerst voor te behandelen. Daarbij is het nodig om een primerlaag aan te brengen. Zonder die laag kan het betonstuc niet goed hechten aan de ondergrond.

Betonstuc in verschillende kleuren

Betonstuc is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Omdat je met het product een natuurlijke afwerking wilt bereiken, zijn de kleuren ook natuurlijk. Denk aan aardetinten, grijs, zand, antraciet, terracotta, staal en taupe. Allemaal kleuren die makkelijk te combineren zijn en het ‘stoere’ van de betonlook behouden.

Betonstuc krijgt zijn kleur door er kleurpigmenten aan toe te voegen. Naast de kleuren, kun je betonstuc tijdens het aanbrengen ook nog verschillende effecten mee geven. Je kunt het strak aanbrengen, voor een meer moderne look. Of je kiest voor gewreven, waarbij je meer structuur in het stucwerk ziet.

Zelf betonstuc aanbrengen

Het aanbrengen van betonstuc kun je zelf doen. Daarbij is het een voordeel als je al enige stucervaring hebt, maar ook zonder is het zelf aanbrengen van betonstuc te doen. Voordat je aan de slag gaat is het belangrijk dat je de ondergrond eerst vet- en stofvrij maakt. Daarnaast vul je eventuele gaten en scheuren op met een plamuurmiddel. Vergeet ook het afplakken niet.

Betonstuc zelf doen begint met het aanbrengen van de primer. Dat doe je met een brede kwast of roller. Het betonstuc meng je vervolgens goed door voor gebruik. Dat mixen moet gedaan worden met een troffel of verfmixer. Het aanbrengen van de eerste laag doe je met een spaan of spackmes. Die laat je minimaal 2 uur drogen voordat je de tweede laag aanbrengt. De tweede laag moet na aanbrengen minimaal 24 uur drogen. De eerste laag kan geschuurd worden om een rustiger resultaat te krijgen. De tweede laag raden we wel aan echt te schuren.

Als de tweede laag betonstuc goed droog is, hoef je alleen nog de coating aan te brengen. Dat doe je met een microvezelroller. Voor wanden of meubels gebruik je de PU Coating en voor vloeren en/of wanden in de badkamer/keuken gebruik je de PU PRO Coating.

Om zeker te weten dat het zelf aanbrengen van betonstuc helemaal goed gaat, hebben we een handige instructievideo voor je gemaakt. Die bekijk je hier.

Wat kost betonstuc per m2?

De kosten voor betonstuc per m2 lopen uiteen. De uiteindelijke prijs hangt van verschillende factoren af. Zo ben je minder kwijt als je een groter oppervlak moet stuken. Daarvoor kun je namelijk een grotere verpakking aanschaffen, die voordeliger is dan een kleinere verpakking.

Betonstuc kan je ook per kilo kopen. Aan een kilo heb je genoeg om op ongeveer een vierkante meter 2 lagen aan te brengen. Ook hier geldt weer dat hoe meer kilo’s je nodig hebt, hoe goedkoper het wordt.

Betonstuc in de keuken, badkamer of op het toilet

Betonstuc is door de coating waterdicht en schimmelwerend. Dat maakt het ideaal voor gebruik in de keuken, badkamer of op het toilet. Vooral ook omdat je het gewoon over de bestaande tegelwanden kunt aanbrengen. Dat scheelt je vooraf een hoop sloopwerk. Tel daar nog eens bij op dat het stucwerk vlekbestendig is én bestand tegen vetten en zuren. Dat is vooral bij gebruik in de keuken natuurlijk een groot pluspunt. Betonstuc is niet geschikt voor in de douchehoek. Mocht het dus aangebracht worden in de badkamer op de wanden bij bijvoorbeeld de wastafel, of de wand in de keuken achter het fornuis, dan dien je de PU Pro coating te gebruiken.

Betonstuc kun je op de wanden aanbrengen, maar ook prima op de vloer. Heb je vloerverwarming in je badkamer? Dan laat betonstuc op de vloer de warmte optimaal door en heb je altijd lekker warme voeten.

Betonstuc schoonmaken

Voor het schoonmaken van betonstuc bieden wij speciaal schoonmaakmiddelen aan. Namelijk reinigingsmiddel en onderhoudswas.

Ons reinigingsmiddel is speciaal gemaakt om betonstuc mooi schoon te krijgen zonder de coating – de beschermende toplaag – aan te tasten. Wanneer je met chemische schoonmaakmiddelen je betonstuc schoonmaakt kan je deze laag aantasten. Als dit gebeurd wordt het niet meer goed beschermd tegen vuil en vocht.

Voor het beste resultaat gebruik je het reinigingsmiddel samen met de onderhoudswas. De onderhoudswas is een speciale actieve was voor het onderhouden van betonstuc, afgewerkt met 2K-PU. Zo houd je je betonstuc in top conditie en kan je er veel langer van genieten.

Om lang te kunnen genieten van je betonstuc, raden wij het aan om het reinigingsmiddel en de onderhoudswas eens per week te gebruiken. Bekijk het voordeelpakket van deze middelen!

Betonstuc kopen bij Van Beton

Bij Van Beton hebben we betonstuc in verschillende mooie kleuren in het assortiment. Bij ons koop je betonstuc per kilo of schaf je een complete set aan, waarmee je alles in huis haalt om zelf aan de slag te gaan. Bestel je bij ons op werkdagen voor 12.00 uur? Dan bezorgen we je producten de volgende dag al bij je thuis. De verzending is gratis bij bestellingen vanaf 80,00 euro.

Heb je nog vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact op met een van onze professionals. Zij praten je gratis bij.