• Kleuren

Waarom vanbeton.nl

  • Gratis professioneel advies
  • Duurzame producten
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Direct uit voorraad leverbaar
Actieve filter(s): Categorie: Soorten verf Product Kleur: Alle Kleur

Soorten verf

Elke soort verf heeft weer andere eigenschappen en een andere uitstraling. Daarnaast zijn de ondergrond en omstandigheden vaak net weer even anders bij elke verfklus. De keuze van de juiste verf is dan ook belangrijk voor een optimaal resultaat. Bij Van Beton kun je terecht voor de volgende soorten verf: betonlook verf en kalkverf. We vertellen je er graag meer over.

Betonlook verf

Met betonlook verf geef je de wanden in een ruimte de robuuste uitstraling van beton. Houd je van een industriële uitstraling, dan is betonlook verf natuurlijk de perfecte keuze. Maar ook bij een landelijk, klassiek of modern interieur past betonlook verf uitstekend. Betonlook verf is geschikt voor vrijwel elke ondergrond, ook bijvoorbeeld op wanden die al gestuct of gepleisterd zijn. De verf is gemaakt op waterbasis en de milieubelasting is minimaal, want betonlook verf is 100% recyclebaar.

Hoe breng je betonlook verf het beste aan?

Zorg dat de ondergrond schoon, vet- en stofvrij en droog is. Vul eventuele gaatjes op en vergeet niet om de ruimte rondom je schilderklus af te plakken. Breng vervolgens eerst een laag primer aan. Hiervoor kan je onze Uni Primer gebruiken. Door de primer hecht de betonlook verf beter.

Wanneer de primer droog is, kun je de betonlook verf aanbrengen. Meng de verf altijd eerst goed door elkaar. Breng de eerste laag aan met een roller of blokkwast. Wacht met aanbrengen van de tweede laag tot de eerste goed droog is. Breng de tweede laag aan met een blokkwast, daar krijg je een mooier betonlook effect mee dan met een roller.

Betonlook verf is bij ons in een groot aantal kleuren verkrijgbaar. Kijk welke jij de mooiste vindt op ons betonlook verf kleuren overzicht.

De unieke uitstraling van kalkverf

Wil je een warme, natuurlijke sfeer creëren in jouw woning? Dan is kalkverf precies wat je zoekt. Het is een natuurproduct dat door de structuur en warme uitstraling bijzonder geschikt is om een ruimte een geheel eigen, stijlvol en authentiek karakter te geven. Dat komt vooral door de prachtige kleurnuances en het matte, poederachtige karakter dat kalkverf van zichzelf heeft.

Hoe werk je met kalkverf?

Kalkverf is gemaakt van gebluste kalk, water en kleurpigmenten. Het is een 100% natuurlijk product, met een zeer geringe milieubelasting. Voordelen van kalkverf zijn verder dat het snel droogt en dat je het de kleur kunt geven die je zelf wil. Je mengt het kleurpigment met water en voegt het aan de verf toe. Meng alles goed door elkaar met een verfmixer. Breng vervolgens de kalkverf met een blokkwast aan, met vloeiende bewegingen. Dan krijg je de levendige en warme typische kalkverf look.

Kalkverf is in diverse kleuren verkrijgbaar. Kijk welke jij het beste bij jouw woonstijl vindt passen op ons kalkverf kleuren overzicht.

Heb je één of meerdere soorten verf nodig? Bestel direct of neem contact op!

Heb je één of meerdere soorten verf nodig, zoals betonlook- of kalkverf? Bestel dan direct online. Bestel je bij ons op werkdagen voor 12.00 uur? Dan kun je meestal de volgende dag al met de verf aan de slag. Bestel je voor meer dan € 80,00? Dan betaal je geen verzendkosten. Heb je vragen of wil je advies over onze verf? Neem dan gerust contact met ons op.