• Kleuren

Waarom vanbeton.nl

  • Gratis professioneel advies
  • Duurzame producten
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Direct uit voorraad leverbaar
Actieve filter(s): Categorie: Primers Product Kleur: Alle Kleur

Primers

Ga je binnenkort aan een schilderklus beginnen? Dan is de kans groot dat je de wand, trap of andere ondergronden eerst nog met een primer moet behandelen. Een primer is bij verfklussen eigenlijk onmisbaar. Je brengt het aan op de ondergrond die je gaat schilderen om een hechtingslaag te creëren tussen de ondergrond en de afwerklaag. Dat is belangrijk voor het eindresultaat.

De verf hecht na het aanbrengen van primers beter aan de ondergrond. Ook zuigt de ondergrond minder, waardoor je van de verf minder lagen hoeft aan te brengen. En aangezien een primer minder kost dan verf, ben je door eerst een goede primer aan te brengen uiteindelijk goedkoper uit.

Wat is een primer?

Primers zijn de eerste laag die je aanbrengt op het oppervlak dat je gaat schilderen. De samenstelling verschilt meestal niet veel van gewone verf. De toepassing is wel anders. Gewone verf gebruik je om de ondergrond mee af te werken. Een primer is voor de stap daarvoor. Je gebruikt het om wanden, meubels en meer voor te behandelen. Daarna hecht de verf of stuc die je kocht beter, waardoor het eindresultaat er mooier uitziet. Daarnaast beschermen primers het oppervlak en draagt het bij aan de isolatie.

Waarom eerst primers gebruiken?

Er zijn verschillende redenen om voor het schilderen eerst een primer te gebruiken. Bij een nieuwe wand die je net liet stucen, gebruik je een primer om de poreusheid van de muur te blokkeren. Een nieuwe wand zuigt nog erg, maar niet overal evenveel. Gebruik je op zo’n wand geen primer, dan neemt de muur de verf niet gelijkmatig op. Dit zie je terug in het eindresultaat van je schilderklus. Daarnaast moet je dan meerdere lagen verf aanbrengen. En omdat je voor een verf vaak meer betaalt dan voor een primer, kan je beter eerst een laag primer aanbrengen.

Primers zijn ook te gebruiken om een oude kleur op een ondergrond te neutraliseren. Zeker als je over een donkere kleur een lichte kleur wilt aanbrengen, is dat nodig. Anders moet je wederom veel lagen verf aanbrengen voordat je het resultaat krijgt waar je naar zoekt.

Soorten primers

Er zijn veel verschillende soorten primers te verkrijgen, want niet elke ondergrond is met dezelfde primer te behandelen. Dat is iets om goed op te letten bij de aanschaf van een primer. Bij Van Beton verkopen we primers voor bijna alle ondergronden. Zo hebben we een Uni Primer die je gebruikt voor onze verfsoorten. Deze is nodig bij zuigende ondergronden, waaronder gestucte wanden, gips, gesausde, eerder geverfde wanden of houten ondergronden. Ga je een wand of plafond met betonstuc bewerken? Dan hebben we daar een speciale Betonstuc Primer voor. Deze primer is geschikt voor zuigende ondergronden zoals stuc of gips. Mocht je een niet zuigende ondergrond willen stucen, dan heb je onze Hecht Primer nodig.

Wat kost een primer?

De kosten van een primer hangen van verschillende factoren af. Zo maakt het uit wat voor soort primer je nodig hebt. Onze primers voor kalkstuc en betonstuc kosten evenveel, maar voor onze Uni Primer betaal je iets meer. Voor de Hecht Primer ben je juist weer wat minder kwijt. Daarnaast is het vaak goedkoper als je meer bestelt. Al hebben we ook primers in ons assortiment die maar in één hoeveelheid te kopen zijn.

Primer kopen bij Van Beton

In het assortiment primers van Van Beton vind je verschillende producten voor uiteenlopende klussen. Ga je de wanden schilderen, de houten trap of ga je met betonstuc of kalkstuc aan het werk? Voor al deze klussen hebben we een goede primer voor je. Daarnaast shop je bij ons ook primers voor het verlijmen van vloeren, tegels of behang. Onze primers zijn er in verschillende hoeveelheden en prijsklasse, altijd van de kwaliteit die je van ons gewend bent.

Bestel je jouw primer bij ons op werkdagen voor 12.00 uur? Dan bezorgen we het de volgende dag al bij thuis. Bij bestellingen vanaf 80,00 euro is de bezorging bovendien helemaal gratis.

Heb je nog vragen over primers of advies nodig? Neem dan gerust contact op met een van de onze professionals. Zij praten je gratis bij.