• Kleuren

Actieve filter(s): Categorie: Betonlook verf Product Kleur: Alle Kleur

Betonlook verf

Wil je jouw woning een meer industriële en stoere uitstraling geven? Dan kan je dat doen met nieuwe meubels en accessoires. Maar voor een echt groots gebaar, heb je betonlook verf nodig. Daarmee geef je een of meerdere wanden in je huis in een handomdraai een industriële en stoere look. Wat dacht je bijvoorbeeld van de wand achter de bank? Dat is het mooie van betonlook verf, je kan het overal in huis toepassen. Het is niet geschikt voor de douchehoek of wand in de keuken achter het fornuis. Wel kun je het op alle andere wanden aanbrengen in de badkamer of keuken. Mocht je de wanden willen beschermen tegen water of vuil, breng dan de Verf Protect aan. Deze maakt de wand afneembaar (met een ligt vochtige doek) en waterafstotend. Let dus wel op dat het niet waterdicht is. Dan raden we onze Betonstuc aan. Daarnaast is betonlook verf 100% ecologisch en vriendelijk in gebruik. Een natuurvriendelijker product dan veel andere verfsoorten.

Wat is betonlook verf?

De naam zegt het eigenlijk al, met betonlook verf kan je de wanden in huis een betonlook afwerking geven. Het is een verf met een poederachtige, open structuur en komt goed tot zijn recht in industriële en landelijke interieurs. Maar ook als je jouw moderne of klassieke inrichting een stoere, rustige of chique uitstraling wilt geven, is betonlook verf zeer geschikt.

Betonlook verf kun je binnenshuis gebruiken en dekt zeer goed. Gestuukte muren, geverfde muren, kalkpleistermuren, cementpleistermuren en natuursteen, het zijn allemaal ondergronden waarop je betonlook verf kunt toepassen. De verf is 100% recyclebaar en heeft een minimale belasting op het milieu. De afwerking is kalk-mat en de verf doet geleiachtig aan. Het is een verfsoort op waterbasis; een combinatie van kalk, gruis en grove deeltjes.

Hoe moet je betonlook verf aanbrengen?

Een betonlook creëren met verf is met betonlook verf helemaal niet moeilijk. Zoals bij elke schilderklus begin je met het schoon, vet- en stofvrij en droog maken van de ondergrond. Eventuele gaten in de muur vul je op met een vulmiddel voor een mooi egaal resultaat. Ten slotte moet je niet vergeten om de ruimte rondom je schilderklus af te plakken.

Voor het aanbrengen van de betonlook verf, breng je eerst een laag primer aan. Hiervoor kan je onze Uni Primer gebruiken. Deze hoef je niet te mengen met water en is dus direct klaar voor gebruik (wel mengen met een roerstaaf). Vervolgens breng je de voorstrijk aan met een roller of grote kwast. Door vooraf eerst een primer aan te brengen, hecht de betonlook verf beter.

Als de primer goed droog is, kan je met de betonlook verf aan de slag. Je mengt de verf eerst goed door. Daarna kan je de eerste laag aanbrengen met een roller of blokkwast. Als de eerste laag goed droog is, kan je een tweede laag aanbrengen. Dit kan je doen met een blokkwast. Dit zorgt voor een mooi betonlook effect. Voor een rustigere uitstraling maak je lange vegen met de kwast in een minder druk patroon. Vervolgens laat je de verf goed drogen.

Om het nóg makkelijker te maken, hebben we bij Van Beton een handige instructievideo voor je. Die bekijk je hier.

Betonlook verf kleuren

Bij een betonlook denk je misschien aan grijs, maar betonlook verf is in heel veel andere kleuren verkrijgbaar. Wel zijn er veel grijstinten beschikbaar, maar je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld blauw-, groen- en geeltinten. Zo is er altijd wel een kleur die bij de rest van jouw interieur past.

Om zeker te weten dat je de juiste kleur kiest, kun je bij Van Beton een kleurenkaart bestellen. We raden je aan om daarna van je 2 à 3 favoriete kleuren een tester aan te vragen. Dan krijg je een klein beetje verf waarmee je een stukje van de muur kunt schilderen. Dat is de beste manier om een echt goed beeld van het eindresultaat te krijgen. Zeker als je twijfelt, maakt een tester het kiezen van de juiste kleur een stuk makkelijker.

Kun je betonlook verf overschilderen?

Als je van jezelf weet dat je regelmatig wat anders wilt in je interieur, dan vraag je je vast af of je betonlook verf weer kan overschilderen. We kunnen je vertellen dat het geen enkel probleem is. Je kan er met een andere kleur betonlook verf overheen schilderen, maar een ander soort verf kan ook. Wel moet je er weer voor zorgen dat de wand vooraf schoon, vet- en stofvrij en droog is. En mochten er weer eventuele gaten in de muur zitten, dan moet je die vooraf ook weer opvullen voor het mooiste eindresultaat.

Hoe duur is betonlook verf?

Wat je voor betonlook verf moet betalen, hangt af van de hoeveelheid verf die je nodig hebt. Daarom is het belangrijk om vooraf goed te berekenen hoeveel je nodig hebt. Dan doe je met de volgende rekensom. Het aantal vierkante meter deel je door 10 en doe je daarna keer 3. Als het oppervlak dat je gaat schilderen 20 vierkante meter groot is, heb je dus 6 liter betonlook verf nodig.

Bij Van Beton verkopen we potten betonlook verf in 3 verschillende formaten. Je kan kiezen tussen 1, 2 en 4 liter. Voor 6 liter heb je een pot van 2 liter en een pot van 4 liter betonlook verf nodig.

Betonlook verf in verschillende ruimtes in huis

Betonlookverf kun je binnenshuis bijna overal gebruiken. Dat komt onder meer omdat het waterdampdoorlatend is en schimmels weert. Het is niet geschikt voor de douchehoek of wand in de keuken achter het fornuis. Wel kun je het op alle andere wanden aanbrengen in de badkamer of keuken. Mocht je de wanden willen beschermen tegen water of vuil, breng dan de Verf Protect aan. Deze maakt de wand afneembaar (met een ligt vochtige doek) en waterafstotend.

Betonlook verf kopen bij Van Beton

Een betonlook verf van goede kwaliteit vind je in het assortiment van Van Beton. Deze verf is verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren en ook als tester te bestellen. We hebben potten van 1, 2 en 4 liter verf in de collectie. En als je bij ons op werkdagen voor 12.00 uur bestelt, kun je de volgende dag al met schilderen beginnen. Bezorgkosten betaal je niet als je vanaf een bedrag van 80,00 euro bestelt.

Heb je nog vragen over betonlook verf of advies nodig? Neem dan gerust contact op met een van onze professionals. Zij praten je gratis bij.