• Kleuren

Waarom vanbeton.nl

  • Gratis professioneel advies
  • Duurzame producten
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Direct uit voorraad leverbaar
Actieve filter(s): Categorie: Kalkverf Product Kleur: Alle Kleur
Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Kalkverf

Wil je de wanden in jouw woning een warme en sfeervolle look geven? Dan kun je natuurlijk voor een warme kleur kiezen. Maar of je daarmee het gewenste effect bereikt, is maar zeer de vraag. Om warmte en sfeer in huis te creëren, is ook de structuur van de wanden van belang. Kies daarom voor kalkverf. Dat is een natuurproduct en heeft een poederachtige, matte uitstraling. Door de prachtige nuances die van nature in de kalkverf zitten, krijgen je wanden een authentiek en warm karakter. Precies wat je nodig hebt om jouw woning een unieke en bijzonder sfeervolle uitstraling te geven.

Wat is kalkverf?

De geschiedenis van kalkverf gaat honderden jaren terug. Het is de oudste verf die er bestaat en dat heeft waarschijnlijk ook te maken met de manier waarop je het maakt. Kalkverf is eigenlijk niets meer dan een combinatie van gebluste kalk, water en kleurpigmenten. Een 100% natuurlijk product dus, waardoor het ook zeer vriendelijk is voor het milieu.

Kalkverf heeft een mat en poederachtig karakter. Dat geeft die warme uitstraling waar we het eerder over hadden. De verf droogt na het aanbrengen snel en mooi op, maar sluit de wanden niet helemaal af. Het is niet geschikt voor in de douchehoek. Wanneer je kalkverf aanbrengt in de badkamer of achter de wasbak en het fornuis in de keuken, dien je 1 laag verf protect en 1 laag pu coating aan te brengen.

Kalkverf aanbrengen

Schilderen met kalkverf is helemaal niet moeilijk. Iedereen kan het. Je moet alleen wel de juiste voorbereidingen treffen. De wand die je gaat schilderen moet schoon, stof- en vetvrij en droog zijn. Eventuele gaatjes in de muur vul je vooraf op met een vulmiddel. Vergeet tenslotte niet om de wand rondom af te plakken voor een strak eindresultaat.

Voordat je de kalkverf aanbrengt, behandel je muur eerst voor met een primer. Hiervoor kan je onze Uni Primer gebruiken. Deze hoef je niet te mengen met water en is dus direct klaar voor gebruik (wel mengen met een roerstaaf). Gebruik vervolgens een brede kwast of roller om de primer aan te brengen. De primer zorgt voor een betere hechting van de kalkverf op de muur en een gelijkmatige zuiging.

Voor je aan de slag gaat met de kalkverf, voeg je zelf de gewenste kleur aan de verf toe. Dat doe je door het kleurpigment te mengen met water en dit aan de verf toe te voegen. Meng het geheel vervolgens goed door elkaar met een verfmixer. De kalkverf breng je daarna met een blokkwast op de muur aan. Dat doe je door met de kwast mooie vloeiende bewegingen te maken. Daarmee bereik je het levendige en warme eindresultaat waardoor kalkverf zo populair is.

Bekijk hier ook eens de instructievideo die we opnamen over het aanbrengen van kalkverf. Dan kan het niet misgaan!

Verschillende kalkverf kleuren

Zoals je van verf gewend bent, is ook kalkverf in tal van verschillende kleuren te verkrijgen. Natuurlijke, aardse tinten voeren de boventoon. Die passen het beste bij het type verf en komen ook het mooiste uit. Door de ruime keuze, kan het wel een uitdaging zijn om te kiezen.

Daarom kun je bij Van Beton een kleurenkaart bestellen om alle kleuren kalkverf thuis op je gemak te bekijken. Bestel vervolgens van 2 of 3 favoriete kleuren een tester en schilder daarmee een vierkant blok op de wand. Zo krijg je een goed idee van het eindresultaat en kun je de beste keuze maken voor jouw woning.

Kun je kalkverf overschilderen?

Ben je een ‘veranderlijk’ type? Dan heb je aan kalkverf ook een ideaal product. Je kunt het namelijk prima overschilderen. Er kan een nieuwe laag kalkverf in een andere kleur overheen. Maar je kunt het ook overschilderen met latex of een andere verfsoort. Als je over kalkverf heen gaat schilderen, moet je er wel weer voor zorgen dat de muur schoon, stof- en vetvrij en droog is.

Hoe duur is kalkverf?

De kosten van kalkverf hangen af van hoeveel je nodig hebt en de kleur die je kiest. Hoe groter de pot verf die je bestelt, hoe voordeliger de prijs. Voor het verbruik moet je rekening houden met het volgende: het aantal vierkante meter dat je nodig hebt deel je door 10 en doe je vervolgens keer 3. Dan kom je op het aantal liter verf dat je aan moet schaffen. Stel je wand is 10 vierkante meter groot, dan heb je dus 3 liter verf nodig.

Bij Van Beton verkopen we potten verf van 1, 2 en 4 liter. Als je 3 liter verf nodig hebt, heb je dus een pot van 1 liter en een pot van 2 liter nodig.

De voordelen van kalkverf

Schilderen met kalkverf brengt veel voordelen met zich mee. En groot voordeel is natuurlijk dat het een 100% natuurlijk product is. Daarmee is het niet schadelijk voor mens, dier en milieu. Daarnaast geeft het je wanden een verweerde, warme en unieke uitstraling die na verloop van tijd alleen maar mooier wordt. Maar er is meer. Andere belangrijke voordelen zijn:

– Kalkverf is schimmel- en moswerend. Hierdoor is het ook in vochtige ruimtes te gebruiken, behalve in de douchehoek.

–  Het is veilig in gebruik en niet brandbaar.

– Kalkverf sluit de muur niet af en is ademend, waardoor vochtproblemen worden voorkomen.

– Keuze uit meer dan 55 verschillende kleuren.

Kalkverf kopen bij Van Beton

Bij Van Beton hebben we een prachtige en kwalitatief zeer goede kalkverf in verschillende mooie kleuren in het assortiment. Je koopt bij ons een pot van 1, 2 of 4 liter, of een combinatie van de 3. Het is maar net hoeveel je nodig hebt. Als je op werkdagen voor 12:00 bestelt, heb je jouw kalkverf de volgende dag al in huis. Bij besteding vanaf 80,00 euro betaal je bovendien geen bezorgkosten.

Heb je nog vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact op met een van onze professionals. Zij helpen je graag.