• Kleuren

Waarom vanbeton.nl

  • Gratis professioneel advies
  • Duurzame producten
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Direct uit voorraad leverbaar

Metallic verf

Wil je jouw woning een luxe en chique uitstraling geven? Ga dan eens met metallic verf aan de slag. Die saaie witte muur tover je er in no-time mee om tot een eyecatcher die veel warmte aan je interieur toevoegt. Dat komt doordat metallic verf kleine deeltjes bevat die het licht reflecteren. Zo heb je niet alleen eens iets anders op de muur, maar creëer je ook een wand die er steeds net iets anders uitziet. Afhankelijk van hoe het licht op de muur valt, krijgt de wand namelijk steeds een andere uitstraling. Met metallic verf breng je jouw woning echt tot leven en geef je het een luxe uitstraling.

Wat is metallic verf?

Metallic verf dankt zijn naam aan de kleine metallic deeltjes die in de verf zitten. Het zijn die metaaldeeltjes die de verf zo bijzonder maken. Ze zijn aan de verf toegevoegd om de verf een bijzondere glans en glinstering te geven. Hoe fijner de metaaldeeltjes in verf zijn, hoe subtieler die glans is.

De glans en glinstering ontstaan doordat de metallic deeltjes in de verf het licht reflecteren. De uitstraling van de muur waarop je de verf aanbrengt, is daardoor nooit hetzelfde. Het hangt af van hoe het licht op de muur valt. Zo breng je met metallic verf veel leven in huis. Daarnaast zie je door de speling van het licht veel reflectie op de muur. Dat zorgt ook voor een mooi glittereffect.

Hoe moet je metallic verf aanbrengen?

Metallic verf breng je aan als toplaag over een andere verf. Gebruik voor een optimaal resultaat de kalk of betonlookverf voor het aanbrengen van de metallic verf. Let wel dat de basis verf de juiste kleur heeft die matcht met de metallic verf. Zoals bij elke schilderklus is belangrijk dat deze onderste verflaag schoon, vet- en stofvrij en droog is. Mochten er gaatjes in de muur zitten, dan vul je op met een vulmiddel. Ook moet je niet vergeten om de ruimte rondom je schilderklus af te plakken.

Bij metallic verf is het belangrijk om altijd voldoende verf te gebruiken. Voor een zo strak mogelijk resultaat, breng je de metallic verf eerst op de randen van de wand aan. Dat doe je met een blokkwast. Eén laag kalkverf zou voldoende moeten zijn voor je wand. Hoe zien de stappen hierin er precies uit met kalkverf van Van Beton?

Stap 1: maak het zakje Verf Protect aan met water; per 50 gram 0,5 liter water. Laat dit 15 minuten staan.

Stap 2: meng daarna het zakje pigment van de Metallic verf met de Verf Protect en roer goed door met een garde of roerstaaf.

Stap 3: breng het aan met een blokkwast voor het beste resultaat.

Stap 4: de verf is stof droog na 2 uur en overschilderbaar na 4 uur. De totale droogtijd is 12-24 uur (de laagdikte, temperatuur en luchtvochtigheid kunnen dit beïnvloeden).

Je hebt voor deze verf dus geen Verf Protect (beschermlaag) meer nodig omdat je deze al samengevoegd hebt. Om de metaaldeeltjes zo gelijkmatig mogelijk over de muur te verdelen, is het belangrijk om in de verf te blijven roeren. Zo voorkom je dat de metallic deeltjes naar de bodem van de verfpot zinken. Kies er daarnaast voor om bij daglicht te schilderen, zodat je direct het effect kunt bekijken.

Wat kost metallic verf?

Wat je voor metallic verf betaalt, hangt af van hoeveel verf je nodig hebt. Voor een gemiddelde doorzichtigheid verkopen we bij Van Beton potten geschikt voor het schilderen van 5, 10 en 50 vierkante meter. Bereken vooraf altijd goed de oppervlakte die je gaat schilderen. Een pot met metallic verf voor 10 vierkante meter is voordeliger dan 2 potten voor 5 vierkante meter. Het is zonde als je aan 5 vierkante meter net niet genoeg hebt en alsnog een tweede pot voor 5 vierkante meter moet kopen.

Metallic verf kopen bij Van Beton

In het assortiment metallic verf van Van Beton vind je 5 prachtige kleuren. Wat dacht je van het chique Royal Gold, het warme Bronze of klassieke Antique Silver? De keuze is aan jou. We hebben potten voor het schilderen van 5, 10 en 50 vierkante meter oppervlakte in de collectie. Bestel je jouw metallic verf bij ons op werkdagen voor 12.00 uur? Dan bezorgen we het de volgende dag al bij je thuis. Bij bestellingen vanaf 80,00 euro is de bezorging bovendien helemaal gratis.

Heb je nog vragen over metallic verf of advies nodig? Neem dan gerust contact op met een van onze professionals. Zij praten je gratis bij.