• Kleuren

Waarom vanbeton.nl

  • Gratis professioneel advies
  • Duurzame producten
  • Eenvoudig aan te brengen
  • Direct uit voorraad leverbaar

Kalkstuc

Wil je de wanden of vloer in je woning een natuurlijke uitstraling geven? En vind je een aangenaam woon- en leefklimaat belangrijk? Dan voldoet een afwerking met kalkstuc helemaal aan je wensen. Met dit 100% natuurlijke materiaal geef je de wanden en plafonds in verschillende ruimtes in jouw woning een matte poederachtige betonlook. Het is sterk, desinfecterend en hecht goed. Daardoor is het ideaal materiaal om je woning decoratief mee af te werken. En laat kalkstuc in het assortiment van Van Beton nou ook nog een kant-en-klare pasta zijn die meteen klaar is voor gebruik. Makkelijker kan je het jezelf niet maken.

Wat is kalkstuc?

Met kalkstuc heb je een product in handen dat een van de oudste bouwmaterialen ter wereld is. Jarenlang was het ‘uit de mode’ omdat er goedkopere industriële alternatieven beschikbaar waren. Maar nu duurzaamheid en een gezond woon- een leefklimaat steeds belangrijker worden, zien we het gebruik weer toenemen. Het voordeel van kalkstuc is dat de wanden en plafonds waarop je het aanbrengt blijven ademen. Daarnaast is het vochtregulerend en heeft het een natuurlijke desinfecterende werking, waardoor het schimmelgroei tegengaat.

Kalkstuc is bovendien rustiger te verwerken dan vergelijkbare materialen als gips en cement. Daarnaast is het flexibeler en taaier, waardoor het na verloop van tijd juist sterker en duurzamer is. Tel daarbij op dat kalkstuc van Van Beton makkelijk smeerbaar is en direct klaar voor gebruik, en je begrijpt waarom het een product is dat we voor een matte en natuurlijke afwerking aanraden.

Zelf kalkstuc aanbrengen

De kant-en-klare kalkstuc van Van Beton breng je makkelijk zelf aan. Voordat je begint, is het belangrijk dat je de ondergrond eerst vet- en stofvrij maakt. Eventuele oneffenheden en gaatjes vul je op en je zorgt ervoor dat het oppervlak mooi glad is. Daarnaast moet je niet vergeten om je te schilderen oppervlak rondom af te plakken.

Als je kalkstuc zelf gaat aanbrengen, begin je altijd met een speciale kalkstuc primer. Oppervlakken die erg zuigen, behandel je met een 1 op 1 met water verdunde primer. Voor oppervlakken die niet zuigen, is verdunnen niet nodig. Voor het aanbrengen gebruik je een vacht- of schuimroller en lees je de instructies op de verpakking van de primer.

Omdat de primer goed moet drogen, wacht je een dag voordat je de stuc gaat aanbrengen. Vervolgens begin je met het aanbrengen van een eerste laag stuc. Daarvoor gebruik je een stucspaan. Verdeel de eerste laag zo gelijkmatig mogelijk over het oppervlak. Zorg ervoor dat er spaanslagen zichtbaar zijn.

Is de eerste laag goed droog? Dan breng je de tweede laag met dezelfde stucspaan dun (0,1-0,5 mm) aan over de eerste laag. Voor een extra levendige uitstraling, benevel je de tweede laag met water. Daarna gebruik je dezelfde stucspaan om het oppervlak nog eens door te pleisteren.

Wat kost kalkstuc per m2

De 12 unieke kleuren kalkstuc die we bij Van Beton verkopen, zijn verkrijgbaar in potten van 4 en 7 kilo. Met een pot van 4 kilo heb je genoeg om 8 vierkante meter te behandelen. Koop je een pot van 7 kilo? Dan heb je genoeg voor 14 vierkante meter. Voor een pot van 7 kilo ben je per kilo iets goedkoper uit, dan voor 4 kilo. En het is sowieso goedkoper om een pot van 7 kilo te kopen in plaats van 2 keer 4 kilo. Bereken vooraf daarom altijd goed hoeveel je nodig hebt, zodat je de stuc zo voordelig mogelijk inkoopt.

De voordelen van kalkstuc

Het gebruik van kalkstuc brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee:

– Kalk neemt een teveel aan vocht op, waardoor het een hoge luchtvochtigheid in huis tegengaat.

– Kalk geeft vocht bij drogere periodes weer af, waardoor het een lage luchtvochtigheid in huis tegengaat.

– Kalkstuc is op verschillende ondergronden te gebruiken.

– Kant-en-klare kalkstuc is makkelijk te verwerken en meteen klaar voor gebruik.

– Kalkstuc is 100% natuurlijk en schimmelwerend.

Kalkstuc in verschillende kleuren

Bij Van Beton hebben we kalkstuc in 12 unieke kleuren. Om de eigenschappen van het materiaal eer aan te doen, zijn het allemaal aardse tinten die je nodig hebt om je woning een natuurlijke uitstraling te geven. Wat dacht je van een groentint? Zo donker als je zelf wilt. Of ga je liever voor een bruin- of grijstint? We hebben ook een paar hele lichte tinten in het assortiment. Die zijn ideaal voor ruimtes met wat minder lichtinval of voor het afwerken van plafonds.

Kalkstuc kopen bij Van Beton

Bij Van Beton hebben we een kant-en-klare kalkstuc in ons assortiment die verkrijgbaar is in 12 unieke kleuren. Het is geschikt voor wanden en plafonds en verkrijgbaar in potten van 4 en 7 kilo. Bestel je bij ons op werkdagen voor 12.00 uur? Dan bezorgen we je producten de volgende dag al bij je thuis. De verzending is gratis bij bestellingen vanaf 80,00 euro.

Heb je nog vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact op met een van de onze professionals. Zij praten je gratis bij.