Ben je fan van de luxe en chique interieurs die je momenteel veel ziet? En wil je die sfeer ook in jouw interieur creëren? Dat kan met metallic verf. Door de kleine metallic deeltjes die in deze verf zitten ontstaat een reflectie van het licht. Op de wand zorgt dat voor een bijzonder effect. Metallic verf voegt warmte aan je interieur toe en zorgt ervoor dat je wand er steeds net weer iets anders uitziet. Dat hangt namelijk af van de manier waarop het licht erop valt. Daarmee is het dé manier om je woning tot leven te brengen en een luxe sfeer te creëren.

Stappenplan metallic verf aanbrengen

Metallic verf is er bij Van Beton in vijf verschillende kleuren. In de tinten goud, brons en zilver, zijn dat kleuren waarin de metaaldeeltjes die de verf zo bijzonder maken goed tot hun recht komen. Heb je een kleur op het oog? Dan is het goed om te bedenken dat je metallic verf altijd als toplaag over een andere verf aanbrengt. Voor een zo mooi mogelijk resultaat raden we je aan om voor een kalkverf of betonlook verf te kiezen. Daarbij is het wel belangrijk dat je de juiste kleur kiest, omdat je het als basis voor je metallic verf gebruikt.

Daarnaast is het belangrijk om vooraf te berekenen hoeveel metallic verf je nodig hebt. Dat doe je door de oppervlakte van je muur uit te rekenen. Gebruik van metallic verf nooit te weinig, want dat komt het resultaat niet ten goede. Bij Van Beton verkopen we metallic verf in pakken voor 5, 10 en 50 vierkante meter.

Stap 1. Zorg voor een goede voorbereiding

Bij elke verfklus is een goede voorbereiding erg belangrijk. Bij metallic verf gaat aan de voorbereiding een extra stap vooraf omdat je het als toplaag over andere verf aanbrengt. Je moet dus eerst kalkverf of betonlook verf aanbrengen. Daarnaast moet je ook de gebruikelijke voorbereidingsstappen uitvoeren. De ondergrond die je gaat schilderen moet vet- en stofvrij zijn. En eventuele gaatjes in de muur vul je op, zodat je daar na het schilderen niets meer van ziet.

Leg daarnaast alle spullen klaar die je tijdens het schilderen nodig hebt. Zorg er ook voor dat je voldoende werkruimte hebt en plak de ruimte rondom je schilderklus af. Indien nodig, kan je spullen in de ruimte die niet aan de kant kunnen nog afdekken met plastic folie.

Stap 2. Maak de verf protect aan

Bestel je metallic verf bij Van Beton? Dan ontvang je een zakje metallic verf pigment, verf protect en een emmer om in te mengen. Je begint vervolgens met het aanmaken van de verf protect. Dat doe je met water. Voor 50 gram verf protect heb je 0,5 liter water nodig. Na het aanmaken laat je de verf protect 15 minuten staan.

Stap 3. Voeg de metallic verf pigment toe

Om van de verf protect metallic verf te maken, voeg je het zakje metallic verf pigment toe. Dit roer je goed door elkaar door een garde of roerstaaf te gebruiken. Heb je een egale en klontvrije substantie? Dan is de verf klaar voor gebruik.

Stap 4. Breng de verf aan

Voor een zo mooi en strak mogelijk resultaat, raden we je aan om de metallic verf eerst op de randen van de wand aan te brengen. Daarvoor gebruik je een blokkwast. Daarna breng je de metallic verf op de rest van de wand aan. Dat kan met dezelfde blokkwast. Het gebruik van een kwast zorgt voor het mooie betonlook effect. Bij metallic verf is het in de meeste gevallen voldoende om één laag aan te brengen.

Stap 5. Laat de verf goed drogen

Na 2 uur is de metallic verf stofdroog. Na 4 uur wachten is het mogelijk om de verf te overschilderen, al is het in de meeste gevallen dus niet nodig om een tweede laag aan te brengen. Om helemaal goed droog te zijn, heeft metallic verf zo’n 12 tot 24 uur droogtijd nodig. De totale droogtijd varieert door de laagdikte, temperatuur en luchtvochtigheid.

Belangrijke aandachtspunten

Bij metallic verf is het belangrijk om in de verf te blijven roeren. Dan weet je zeker dat je de metaaldeeltjes zo gelijkmatig mogelijk over de wand verdeelt. De metallic deeltjes zakken namelijk altijd weg naar de bodem van de verf. Kies er daarnaast voor om bij daglicht te schilderen. Dan heb je meteen een goed beeld van het effect van de metallic verf op de wand.

Metallic verf kopen bij Van Beton

Wil je zelf metallic verf op de wanden in je woning aanbrengen? Dan heb je met de metallic verf van Van Beton een fijn product waarmee je prima zelf aan de slag kan. Bereken vooraf hoeveel verf je nodig hebt en bestel het in de kleur die in jouw woning goed tot zijn recht komt.

Bestel je bij ons op werkdagen voor 12:00 uur? Dan heb je de metallic verf de volgende dag al in huis. Bij een bestelbedrag vanaf € 80 is de bezorging helemaal gratis.

Heb je nog vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact op met een van de onze professionals. Zij helpen je graag.