Wil je wat meer sfeer en warmte in je woning? Dan heb je een verf nodig die meer doet dan de wanden een kleurtje geven. We hebben het over kalkverf. Een natuurproduct met een poederachtige, matte uitstraling. Door die structuur en de prachtige nuances die van nature in kalkverf zitten, krijgen je wanden een authentiek en warm karakter.

Kalkverf is niets meer dan een combinatie van gebluste kalk, water en kleurpigmenten. Daarmee is het een 100% natuurlijk product. De keuze voor kalkverf is dus ook een heel milieuvriendelijke. De matte en poederachtige uitstraling van het kalk geeft de wanden in je woning die unieke en bijzonder sfeervolle uitstraling.

Kalkverf in veel verschillende kleuren

Besluit je om kalkverf op de wanden in je woning aan te brengen? Dan moet je eerst nog wel een kleur kiezen. Misschien heb je al wat in je hoofd, maar het kan ook zijn dat je nog erg twijfelt. Of dat je nog helemaal niet weet welke kleur je moet kiezen. Om je te helpen een keuze te maken en je inspiratie op te laten doen, geven we je hier een overzicht van de 5 populairste kleuren kalkverf van 2022.

Lin Lisse

De kleur Lin Lisse is een lichte tint die in je hele woning goed tot zijn recht komt. Het is een lichte beige kleur die ook in een donkere ruimte op de wand kan. Daar is de kleur licht genoeg voor. Daarnaast is de kleur met tal van type meubels en kleuren te combineren.

Het effect van de kleur op de wanden is subtiel, maar voelt wel veel warmer aan dan wit. Wil je dus wel warmte in je interieur, maar niet meteen een hele heftige kleur op de wand? Dan is de kleur Lin Lisse een uitstekende keuze.

Monoliet

De kleur Monoliet valt ook nog onder de lichte kleurtinten. Monoliet is bovendien de naam van een gesteente dat uitsteekt boven de omgeving. Als we de kleur goed bekijken, dan snappen we wel dat de kleur de naam van een gesteente kreeg.

Monoliet is een lichtbruine tint die wel wat van gesteente weg heeft. Op de wand zorgt dat voor een heel natuurlijk effect. Omdat de kleur nog steeds vrij licht is, maakt het een ruimte niet donkerder. Wel geeft het een woning de warmte en sfeer waar je naar op zoek bent.

Lin Plus

De kleur Lin Plus is net als Lin Lisse een lichte kleurtint. De Plus geeft aan dat de beige tint net iets donkerder is dan Lin Lisse. Kan je ruimte wel een iets donkerdere kleur beige gebruiken, maar wil je het wel rustig houden? Dan is Lin Plus een goede keuze.

We zien Lin Plus veel in slaapkamers, om een heerlijke, rustige plek om te slapen mee te creëren. Maar ook in de woonkamer pas je het prima op een of meerdere wanden toe. Een beigetint is erg neutraal en daarom makkelijk met de rest van je interieur te combineren.

Jute

Bij het horen van de naam Jute denk je misschien aan een jute zak of vloerkleed van jute. De plantaardige bastvezel jute is ook waar de kleur zijn naam aan dankt. Het gaat hier om het wat donkerdere jute, want we hebben te maken met een donkere tint kalkverf.

De bruintint Jute zien we veel op wanden in slaapkamers, waar een donkere tint goed tot zijn recht komt. Maar wist je dat het ook in de woonkamer prima op de wand kan? Als je het bij een enkele wand houdt en op de andere wanden een lichtere kleur aanbrengt, zorgt dat juist voor een heel mooi effect.

De Verte C

De kleur de Verte C is een hele andere kleurtint dan dat we tot nu toe bespraken. Het is een lichtgroene kalkverf die heel makkelijk met andere kleuren te combineren is. Dat is natuurlijk ook waarom de kleur zo populair. Maar dat is niet de enige reden. Groen is de kleur van de natuur, waardoor het erg rustgevend is.

Met de Verte C op de muur in de woon- of slaapkamer is het niet moeilijk om te ontspannen. Daarnaast heeft de kleur ook iets fris en levendigs, waardoor je er ook weer energie van krijgt. Het is een kleurkeuze waar je echt jarenlang plezier van hebt.

Verschillende kleuren kalkverf kopen bij Van Beton

Bij Van Beton hebben we, naast de 5 populairste kleuren van 2022, ook nog heel veel andere mooie kleuren kalkverf in ons assortiment. Wat dacht je bijvoorbeeld van de goudtint Provenz? Of het hele donkere Stone? Alle kleuren zijn verkrijgbaar in een pot van 1, 2 of 4 liter, of een combinatie van de 3. Het is net hoeveel je nodig hebt. Omdat alle kalkverf direct uit voorraad leverbaar is, heb je ook snel in huis. Bestel je op werkdagen voor 12:00, dan bezorgen we het de volgende dag al. En bij besteding vanaf 80,00 euro betaal je geen bezorgkosten.

Heb je nog vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact op met een van onze professionals. Zij helpen je graag.