Beton ciré is veelzijdig materiaal. Je kunt het toepassen op wanden, vloeren en zelfs op meubels. Het is geschikt voor vrijwel elke ruimte in huis en ook nog eens verkrijgbaar in uiteenlopende kleuren. Met kleur voeg je iets persoonlijks toe aan de uitstraling van een ruimte. Welke kleur kies jij? Laat je inspireren door de 5 populairste beton ciré kleuren van dit moment.

De eigenschappen van beton ciré

Beton ciré noemen we ook vaak betonstuc. Het bestaat uit de basisingrediënten cement en kunsthars, vaak met toevoegingen zoals kleurpigmenten. Beton ciré is ideaal voor op wanden en vloeren door een aantal praktische eigenschappen. De opvallendste eigenschap is dat je er makkelijk een stijlvol, ruimtelijk geheel mee creëert, doordat het geheel naadloos is. Daardoor zijn schoonmaak en onderhoud een stuk eenvoudiger dan bij andere materialen.

De populairste beton ciré kleuren

De populairste beton ciré kleuren van nu zijn zand, gebroken wit, betongrijs, terracotta en aarde. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is dat ze breed toepasbaar zijn; niet alleen voor het woongedeelte in je huis, maar ook bijvoorbeeld in de slaapkamer, keuken en badkamer. Hieronder vertellen we je er per kleur meer over.

Zand

Zand behoort tot de natuurlijke kleuren, het is vergelijkbaar met heel licht bruin of beige. Met zand haal je een kleur in huis die vrij neutraal is, maar wel veel warmte uitstraalt. Het is een ideale keuze als je een kleur als basis wilt die een meer warme, rustige sfeer geeft dan wit, gebroken wit en andere neutrale kleuren.

Gebroken wit

Voor gebroken wit geldt in grote lijnen hetzelfde als voor zandkleur. Het is een neutrale kleur, die net iets meer warmte uitstraalt dan standaardwit. Een ander voordeel is dat je gebroken wit makkelijk combineert met vrijwel alle woonstijlen. Wil je bijvoorbeeld verschillende ruimtes in je huis met meubels in een andere woonstijl inrichten? Wanden in gebroken wit bieden dan een perfect uitgangspunt.

Beton grijs

Met beton grijs blijf je het dichtst bij de originele kleur van beton. Je realiseert er de stoere robuuste uitstraling van beton mee, zonder de nadelen van echt beton. Puur beton trekt namelijk nogal snel stof aan en heeft een minder warme uitstraling dan beton ciré. Hou je van een stoere, industriële woonstijl, dan is dit vrijwel zeker de kleur voor jou.

Terracotta

Terracotta is een Italiaans woord dat letterlijk ‘gebrande aarde’ betekent. Terracotta is al jaren een trend. Het doet veel mensen denken aan de kleur van bloempotten. Deze kleur geeft een aangenaam mediterrane, warme uitstraling. Deze warme, aardse kleur doet het goed in veel interieurs. Je droomt ermee weg naar Toscaanse villa’s in een prachtig landschap. Het past bij veel woonstijlen, bijvoorbeeld bohemien en landelijk, maar ook bij modern en zelfs industrieel.

Aarde

Aarde is één van de beste voorbeelden van een natuurlijke kleur; zacht, gedempt en zeker niet fel. Aarde kun je dan ook goed als basiskleur voor je complete interieur gebruiken. De uitstraling van aardekleur is een mix van rust, comfort en puurheid. Aardekleur combineert fantastisch met andere natuurlijke kleuren, en met nog veel meer kleuren en stijlen.

Beton ciré effecten

Met kleuren kun je jouw interieur perfect naar je eigen smaak inrichten. Je kunt het effect van een kleur nog verder versterken door de wijze van aanbrengen. Je kunt hiermee verschillende effecten bereiken. Een simpel voorbeeld is dat hoe strakker je het beton ciré aanbrengt, hoe meer het bijdraagt aan een moderne uitstraling. Een ander populair effect bereik je door het beton ciré gewreven aan te brengen. Er ontstaat dan een meer levendige, authentieke uitstraling.

Beton ciré kopen bij Van Beton

Van Beton biedt een breed assortiment beton ciré in uiteenlopende kleuren. Wil je jouw interieur een fantastische upgrade geven met beton ciré? Bekijk ons volledige assortiment, maak je keuze en bestel gemakkelijk en snel online. Bestel je bij ons op werkdagen voor 12.00 uur? Dan kun je meestal de volgende werkdag al aan de slag. Gratis verzending bij een bestelling vanaf 80,00 euro.

Heb je vragen over beton ciré of wil je graag eerst meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze professionals staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.