Betonstuc is hoogwaardig pleistermateriaal waarmee je vloeren en wanden een strakke en moderne look geeft. Het is veelzijdig en je kunt het overal in huis gebruiken. Je ziet betonstuc tegenwoordig steeds vaker in de badkamer. Dat komt omdat het van een badkamer niet alleen een prachtig, naadloos en ruimtelijk geheel maakt, maar ook nog eens slijtvast en onderhoudsvriendelijk is.

Wat is betonstuc?

Betonstuc bestaat uit een mengsel van cement, hars en fijne betondeeltjes. Voeg je die drie materialen samen, dan ontstaat een product dat na het drogen verhardt. Je hoeft er maar een dunne laag van aan te brengen, meestal zo’n 2 à 3 mm. Daar overheen komt een beschermende coating. Dat zorgt voor waterdichtheid.

De voordelen van betonstuc in de badkamer

Een badkamer is functioneel; je doucht er, neemt een bad, poetst je tanden et cetera. Daarnaast is je badkamer ook een plek om te ontspannen. Met betonstuc creëer je een rustgevende en elegante sfeer. Je maakt van je badkamer een heerlijke plek in huis die functioneel is, maar ook een plaatje dat zo in een woonmagazine kan.

Betonstuc geeft niet alleen een mooie uitstraling, maar heeft ook een aantal praktische eigenschappen waardoor het bijzonder geschikt is voor de badkamer:

  • Betonstuc is hard en sterk materiaal; het is duurzaam en kan tegen een stootje.
  • Het is naadloos en voegloos, waardoor een ruimtelijk geheel ontstaat; een ruimte uitgevoerd in betonstuc oogt al snel groter.
  • Het is makkelijk te onderhouden.
  • Het is schimmelwerend, en dat is natuurlijk in de badkamer een handige eigenschap.
  • Het is mogelijk betonstuc over bestaande tegelwanden aan te brengen. Dat scheelt een hoop sloopwerk.
  • Betonstuc is vlekbestendig.
  • De nadelen van betonstuc in de badkamer

    Net als elk ander product heeft betonstuc voor- en nadelen. Betonstuc is bijvoorbeeld hard en sterk, maar wel iets krasgevoeliger dan echt beton. De droogtijd van minimaal 24 uur na het aanbrengen wordt ook wel eens als nadeel gezien.

    Betonstuc wanden en vloer

    Betonstuc kun je in de badkamer zowel op wanden als op de vloer aanbrengen (niet in de douchehoek). Het is ook prima te combineren met vloerverwarming. Betonstuc laat de warmte optimaal door, zodat je niet hoeft te vrezen voor koude voeten in je badkamer. Breng je betonstuc in de badkamer aan, gebruik dan wel altijd PU Pro coating, voor de waterdichtheid.

    Betonstuc in verschillende stijlen en kleuren

    Betonstuc is bij ons verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Aanvankelijk waren de typische betonlook kleuren populair, maar inmiddels zijn daar een groot aantal nieuwe kleuren bijgekomen. Of je nu houdt van een typische betonlook, aardkleuren, metaalkleuren of nog iets anders, er zit vast een kleur bij die perfect bij jouw woonstijl past.

    Naast de kleuren kun je ook met de wijze van aanbrengen effecten meegeven. Zo kun je het strak aanbrengen, voor een moderne uitstraling. Of je kiest juist voor gewreven aanbrengen, zodat je meer structuur krijgt. Kortom, met betonstuc heb je enorm veel mogelijkheden om van jouw badkamer een stijlvolle droombadkamer te maken.

    Wat kost betonstuc?

    De prijs van betonstuc hangt van een aantal factoren af. Wanneer je bijvoorbeeld een groter oppervlak moet stuken ben je per vierkante meter iets goedkoper uit. Je kunt dan namelijk meer voordelige, grotere verpakkingen kopen. Kijk voor de actuele prijzen en alle mogelijkheden op ons betonstuc overzicht.

    Primer voor betonstuc

    Voor betonstuc hebben we een speciale primer ontwikkeld. Onze betonstuc primer zorgt voor een gelijkmatige zuiging van de ondergrond en geeft hierdoor een betere dekking van je eindafwerking. Ideaal voor zuigende ondergronden zoals gips of gesausde wanden. Je kunt de primer aanbrengen met een brede kwast of roller.

    Betonstuc schoonmaken

    Heb je eenmaal een prachtige, elegante badkamer in betonstuc, dan wil je daar natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Voor het schoonmaken van betonstuc kun je bij ons terecht voor specifiek reinigingsmiddel en onderhoudswas.

    Met ons reinigingsmiddel speciaal voor betonstuc krijg je het mooi schoon, zonder dat het de beschermende coating aantast. Gebruik geen andere – chemische – schoonmaakmiddelen, want die kunnen de beschermlaag wel aantasten. Gebruik om je betonstuc badkamer als nieuw te houden ook onze speciale betonstuc onderhoudswas. Deze was bevat namelijk actieve bestanddelen, waardoor het betonstuc langer mooi blijft en je er nog jarenlang van kunt genieten. De onderhoudswas raden we aan per kwartaal te gebruiken. Deze is vooral bedoeld om de coating laag te onderhouden.

    Betonstuc kopen bij Van Beton

    Ben jij van plan jouw badkamer een fantastische upgrade te geven met betonstuc? Van Beton biedt een breed assortiment betonstuc in uiteenlopende kleuren. Bekijk ons volledige betonstuc assortiment en bestel gemakkelijk en snel online. Bestel je bij ons op werkdagen voor 12.00 uur? Dan kun je meestal de volgende werkdag al aan de slag. De verzending is bij een bestelling vanaf 80,00 euro gratis.

    Heb je vragen over betonstuc of wil je graag meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze professionals staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.