Is je woonkamer aan een make-over toe, of kocht je kortgeleden een nieuwe woning? En wil je jouw woning een strakke en moderne look geven? Ga dan voor de afwerking met betonstuc aan de slag. Door te kiezen voor betonlook stuc in de woonkamer, geef je de ruimte een industriële, stoere en strakke look. Dat kan door de betonstuc aan te brengen op de wanden, vloer en meubels. Zo kies je zelf waar je een trendy betonlook toepast. Kies je voor de wand achter de televisie, of werk je de vloer met betonstuc af? De keuze is aan jou!

Wat is betonstuc?

Als je kiest voor betonlook stuc in de woonkamer, waar ga je dan eigenlijk precies voor? Betonstuc is een mix van cement, hars en fijne betondeeltjes. Door de drie materialen samen te voegen, krijg je een product dat na het drogen verhardt. Het mooie van betonstuc is dat het niet moeilijk is om zelf aan te brengen. Een dun laagje van zo’n 2 à 3 millimeter is al genoeg. Daaroverheen breng je nog een beschermende coating aan, waardoor de betonstuc meteen waterdicht is.

Betonlook stuc op de wanden, meubels en vloer

Het fijne aan betonlook stuc is dat je er een heel veelzijdig product mee in huis haalt. Het is op bijna alle ondergronden aan te brengen. Denk daarbij aan hout, kunststof, gipsplaten, beton, kalkzandsteen en metselwerk. Zelfs op een bestaande tegelwand kan je met betonstuc aan de slag.

Wil je een houten meubel een industriële look geven? Dan heb je met betonstuc dus een heel geschikt product in handen. In een handomdraai geef je een houten meubel een tweede leven. Dat is niet alleen een leuk DIY-project, maar ook een duurzame keuze.

Voor meer effect, pak je het grootser aan dan alleen met meubels. Breng betonlook stuc aan op een of meerdere wanden in je woonkamer, of kies ervoor om de vloer met betonstuc af te werken. Daar is het product door de hardheid ook erg geschikt voor. Bij het aanbrengen op de vloer moet je wel eerst voorstrijk, egaline en betonstuc primer gebruiken. Dat is nodig om de betonlook stuc goed aan de vloer te laten hechten.

De voordelen van betonlook stuc in de woonkamer

De woonkamer is een plek in huis waar je veel tijd doorbrengt. Alleen met een boek of tv-kijkend, of samen met familie en vrienden. Dan is het fijn als het een plek is waar je tot rust komt. Een trendy, industriële betonlook draagt daar zeker aan bij. Helemaal als je voor betonlook stuc in populaire, natuurlijke tinten kiest, zoals zand, betongrijs, gebroken wit of aarde.

Kiezen voor betonstuc in de woonkamer heeft ook nog een aantal praktische voordelen. Die zetten we hieronder voor je op een rijtje:

 • Betonstuc is naadloos en voegloos. Gebruik je het als afwerking van de vloer? Dan houd je de woonkamer ruimtelijk, waardoor deze groter oogt dan hij is.
 • Je kiest voor afwerking met sterk en hard materiaal dat tegen een stootje kan. Daardoor kies je voor een duurzaam product waar je lang plezier van hebt.
 • Betonlook stuc is makkelijk te onderhouden en vlekbestendig. Dat is vooral fijn om te weten als je van plan bent om het op de vloer aan te brengen.
 • Betonstuc zelf aanbrengen

  Betonlook stuc breng je heel makkelijk zelf aan. Bepaal vooraf hoeveel je nodig hebt door de oppervlakte te berekenen. Van betonstuc heb je ongeveer een kilo per vierkante meter nodig. Dan heb je genoeg om de benodigde twee lagen aan te brengen. Vervolgens zorg je voor een goede voorbereiding. Lees de instructies op de verpakking en bekijk de instructievideo over het aanbrengen van betonstuc. Maak de ondergrond die je gaat bewerken vet- en stofvrij en dicht eventuele gaten of scheuren in het oppervlak.

  Voor je de betonlook stuc aanbrengt, behandel je het oppervlak eerst voor met een primer. Een speciale primer is nodig om ervoor te zorgen dat de betonstuc beter aan de ondergrond hecht. Als de primer na 6 tot 12 uur goed droog is, breng je de betonstuc aan. Dat doe je met een spaan of spackmes. Belangrijk daarbij is dat je de betonlook stuc gelijkmatig op korreldikte over het oppervlak verdeelt. In totaal is het nodig om twee lagen aan te brengen. Na iedere laag schuur je het oppervlak met korrel 100 als je graag een wat rustiger eindresultaat hebt.

   

  Betonlook stuc kopen bij Van Beton

  Wil jij je woonkamer met betonlook stuc een industriële, stoere en moderne uitstraling geven? Bekijk dan de verschillende mooie kleuren betonstuc in het assortiment van Van Beton. Je bestelt de betonstuc in jouw favoriete kleur makkelijk en snel online. En doe je dat op werkdagen voor 12:00 uur? Dan heb je de betonstuc de volgende dag al in huis. Bij bestellingen vanaf 80 euro is de bezorging helemaal gratis.

  Heb je nog vragen of advies nodig? Neem dan gerust contact op met een van de onze professionals. Zij helpen je graag.