Heb je een industrieel interieur? Of wil je jouw woning graag een industriële uitstraling geven? Dan mogen onafgewerkte en robuuste materialen als metaal, baksteen, onbewerkt hout en beton niet in je inrichting ontbreken. Die materialen kun je verwerken in meubels en op de vloer, maar natuurlijk ook op de wand.

Zo zien we op veel muren in een industrieel interieur betonlook verf. Dit is verf zoals vele andere verfsoorten, met als verschil dat het er op de wand uitziet alsof je die met echt beton bewerkte. Maar een echte betonlook creëren met verf, hoe doe je dat? Op wanden, maar ook op de trap of meubels? Daar hebben we bij Van Beton een handig stappenplan voor. Ontdek het hieronder!

Stappenplan betonlook creëren met verf

Betonlook verf is er in verschillende kleuren. Het eerste wat je gaat doen is een kleur uitkiezen die het beste bij je woning past. De kleur die het beste tot zijn recht komt op de muur, trap of meubels die je gaat schilderen. Daarnaast is het nodig om vooraf te bepalen hoeveel verf je nodig hebt. Het laatste wat je wilt, is verf tekort komen als je net lekker bezig bent. Voor het mooiste resultaat is het nodig om het hele oppervlak achter elkaar door te schilderen.

Stap 1. Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is natuurlijk een ontzettend cliché, maar ook bij het schilderen is een goede voorbereiding echt het halve werk. Ga je betonlook verf gebruiken op de trap, muur, wand of meubels? Zorg er dan voor dat de ondergrond goed schoon is. Het is funest voor het eindresultaat als er nog stof of vet op de ondergrond zit. Daarnaast is het zaak om eventuele gaten in de muur, vloer of je meubels op te vullen met een vulmiddel. Dan krijg je een mooi egaal eindresultaat.

Zorg er daarnaast voor dat je in een schone en opgeruimde ruimte werkt. Bescherm al het andere in de ruimte wat je niet wilt schilderen met afplaktape en plasticfolie. Verzamel al het materiaal dat je nodig hebt en zet het bij elkaar. Zo heb je tijdens het schilderen altijd alles bij de hand en kun je onverstoord je klus afmaken.

Stap 2. Gebruik de juiste primer

Een betonlook creëren met verf begint bij de verfsoorten van Van Beton altijd met het aanbrengen van een speciale primer. Onze Uni Primer is speciaal ontwikkeld voor het voorbereiden van zuigende ondergronden zoals vers gestucte, gips, gesausde, eerder geverfde wanden of houten wanden/oppervlakte. Dus voor vrijwel bijna alle ondergronden! De Uni Primer zorgt voor een gelijkmatige zuiging van de ondergrond en geeft hierdoor een betere dekking van je eindafwerking.

Stap 3. Breng de primer aan

Een primer breng je als eerste laag aan onder de betonlook verf op je muur, trap of meubels. Het zorgt ervoor dat de betonlook verf beter aan de ondergrond hecht en dat de opname geleidelijker gaat. De primer breng je aan met een blokkwast of microvezelroller. Waar je voor kiest, hangt van je eigen voorkeur af. De primer van Van Beton is geschikt voor bijna alle ondergronden en is na 24 uur droog en overschilderbaar.

Stap 4. De betonlook verf aanbrengen

Is de primer goed droog? Dan kun je de betonlook verf op hout, je muur, trap of meubels aanbrengen. Giet de hoeveelheid verf die je nodig hebt in een schone verfbak. Breng vervolgens een eerste laag betonverf op de ondergrond aan. Dat doe je met een microvezel roller of blokkwast. Zit de eerste laag erop? Dan laat je die minimaal 8 uur drogen.

Als de eerste laag droog is, breng je een tweede laag aan. Voor deze verflaag gebruik je een brede kwast. Dat is dé manier om een mooie betonlook te creëren met verf. Maak voor een rustige uitstraling langere vegen met de kwast in een rustig patroon. Ook de tweede laag heeft minimaal 8 uur nodig om helemaal goed op te drogen.

 

Betonlook verf op verschillende ondergronden

Betonlook verf kun je volgens bovenstaand stappenplan op verschillende ondergronden aanbrengen. We zien betonlook verf het meeste terugkomen op de muur. Binnenshuis kun je betonlook verf aanbrengen op gestucte en geverfde muren, maar ook op kalkpleistermuren en cementpleistermuren. Zolang je de muur voor het schilderen maar goed reinigt en vetvrij maakt zoals we bij stap 1 vertelden, kun je er praktisch elke binnenmuur in huis mee schilderen.

Maar de toepassingen van betonlook verf gaan verder dan alleen de wanden in huis. Een betonlook creëren met verf kan ook op andere ondergronden. Wat dacht je van betonlook verf op je trap? Daarmee trek je de industriële woonstijl door in je hele huis. Wanneer je betonlook verf aanbrengt op de trap, is het van belang dat er een PU Pro Coating laag overheen gaat. Hiermee voorkom je dat de verf vervaagt en los laat.

Daarnaast is er ook betonlook verf voor meubels. Heb je een oude kast in huis die je graag een stoerder uiterlijk wilt geven? Of een salontafel die wel een make-over kan gebruiken? Dan is betonlook verf daar ook erg geschikt voor. Je geeft er je meubels in een handomdraai een compleet andere look mee, waardoor nieuw kopen nergens meer voor nodig is.

Betonlook creëren met verf in verschillende ruimtes

Een betonlook creëren met verf in de woonkamer, keuken of badkamer? Met betonlook verf kan het allemaal. Verf een grote wand in de woonkamer of in je badkamer. Om de verf oppervlakte te beschermen tegen vuil en vocht kun je de Verf Protect als laatste laag aanbrengen. Deze coating is vuil- en waterafstotend, maar niet 100% waterdicht. Neem de muren dus enkel af met een vochtige doek. Voor wanden in de badkamer raden we aan geen coating te gebruiken, dit omdat de Kalkverf de wand laat ademen en zo schimmel voorkomt. Ook is het niet mogelijk verf aan te brengen op de wand achter het fornuis.

Betonlook creëren met verf van Van Beton

In het assortiment van Van Beton vind je betonlook verf van goede kwaliteit. Je hebt keuze uit verschillende mooie kleuren en de verf is ook als tester te bestellen. In de collectie hebben we verfpotten van 1, 2 en 4 liter verf. Bestel je bij ons op werkdagen voor 12.00 uur? Dan kun je de volgende dag al schilderen! Bij een bestelling vanaf € 80 betaal je geen bezorgkosten.

Heb je nog vragen over betonlook verf of advies nodig? Neem dan gerust contact op met een van de onze professionals. Zij praten je gratis bij.